1 kg tomater eller hela tomater på burk, ca 800 g
2 st gula lökar
basilika, några kvistar
1/2 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
2 st auberginer
1 dl riven parmesanost
1 dl vetemjöl
400 g grovriven mozzarella
1. Skålla tomaterna och skär dem i bitar, skala och skiva löken. Plocka basilikabladen från kvistarna.
2. Hetta upp oljan och fräs löken en stund tills den blir mjuk. Rör ned tomater, basilikablad och pressa i vitlöken.
3. Låt småputtra i 15 min. Krydda.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Smörj en form med olja.
6. Skär auberginerna i skivor. Blanda parmesanost och mjöl. Vänd aubergineskivorna i det.
7. Varva tomatsås med aubergineskivor och mozzarella, avsluta med tomatsås och ost.
8. Grädda ca 40 min. mitt i ugnen, tills auberginen blivit riktigt mjuk.
9. Servera med en sallad och ett bröd, pasta eller ris passar också bra till.