[an error occurred while processing this directive]
hem > recept > borsjtj
Utskriftsvänlig version - öppnas i nytt fönster.
Borsjtj - rysk rödbetssoppa
6 portioner

6-7 st råa rödbetor (ca 500 g)
2-3 st gula lökar
1-2 st morötter
1 st klyfta vitkål (ca 250 g)
2-3 msk vegansmör eller olja
1,5 liter vatten + 3 st buljongtärningar
1 krm svartpeppar
1 st lagerblad
1-2 msk vinäger
(salt)

Skala rödbetor, lök och morot. Skär alla grönsakerna, utom en av rödbetorna, i fina strimlor. Smält fettet i en gryta och fräs de strimlade grönsakerna ett par minuter. Tillsätt vatten, buljongtärningar, peppar och lagerblad. Koka alltsammans under lock på svag värme, 20-30 minuter.

Finriv den sista rödbetan och tillsätt den strax innan soppan är färdig. Soppan blir då vackert röd.

Smaka av med lite vinäger och eventuellt salt. Servera soppan med en klick vego fraiche/sour supreme och dessutom gärna piroger eller grovt bröd.

Källa: Vår kokbok (1986)
[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]