[an error occurred while processing this directive]
hem > recept > grön ärtsoppa
Utskriftsvänlig version - öppnas i nytt fönster.
Grön ärtsoppa
2 portioner

1 medelstor potatis
1 liten purjolök
1 litet syrligt äpple
1-2 msk olja
ca 1 tsk curry
5 dl grönsaksbuljong (tärning)
2-3 dl djupfrysta ärter
salt, svartpeppar
vegofraiche/sour supreme (eller créme fraiche)
gräslök eller persilja

1. Skala och skär potatisen i tärningar. Skölj och skär purjon i tunna skivor. Skala och kärna ur äpplet. Skär äpplet i bitar.

2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och fräs det hackade ca 5 minuter. Låt curryn fräsa med.

3. Häll på buljongen och sjud under lock tills allt är mjukt, ca 15 min. Låt ärterna koka med några minuter på slutet.

4. Låt svalna en aning och kör sedan soppan slät i en matberedare.

5. Värm upp soppan och smaka av.

Lägg en klick vegofraiche i sopptallriken och servera med bröd.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]