[an error occurred while processing this directive]
hem > recept > indisk rislåda
Utskriftsvänlig version - öppnas i nytt fönster.
Indisk rislåda
4 portioner

1 st gul lök
2 msk olja
2 dl ris
1,5 tsk curry
4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1-2 st äpplen
1 bit rotselleri (ca 100 g)
300 g majs
125 g gröna ärter
1 msk olja
1-2 tsk spiskummin
salt, peppar
parmesanost

Skala och hacka löken. Fräs den i olja. Tillsätt ris och curry och fräs tills lök och ris är guldigt och glansigt. Späd med buljongen och sjud under lock i ca 20 min. Skala och kärna ur äpplena, skala och tärna rotsellerin. Fräs äpple, selleri, majs och ärter i olja. Krydda. Blanda ned grönsakerna i det färdigkokta riset. Fördela grönsaksriset i 4 lätt smorda portionsformar. Riv eller hyvla över parmesanost. Gratinera i 225 graders ugnsvärme, i ca 10 min. Servera med sallad på isberg och apelsin.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]